AthenShibari

Through the moving ropes of Shibari - Athens Pride Week

Type: In Person

2021: 23 - 25 July, hours: From 09:30 to 17:00



Στην έκθεση φωτογραφίας, η Irini Stam αποδίδει μέσα από μία ανθρωποκεντρική ματιά, τους πολύπλευρους τρόπους έκφρασης που αναπτύσσονται μέσω της ιαπωνικής τέχνης δεσίματος, γνωστής ως Shibari. Με αρμονική χρήση του φωτός και αυστηρό καδράρισμα, αναδεικνύει μέσα από το φακό την έντονη κίνηση, τον αισθησιασμό και τα περίτεχνα δεσίματα.

Η Irini Stam σπούδασε την τέχνη της Φωτογραφίας και του Κινηματογράφου στο Πανεπιστημίου Αιγαίου, όπου και εργάστηκε παράλληλα σε ερευνητικά προγράμματα, αποτυπώνοντας με το φακό της τις διάφορες πτυχές της πολιτιστικής έκφρασης των κατοίκων του Αιγαίου.

Τα τελευταία 15 χρόνια ως επαγγελματίας φωτογράφος, έχει συνεργαστεί με εφημερίδες και περιοδικά για την κάλυψη rock και metal συναυλιών, θεατρικών και χορευτικών παραστάσεων καθώς και άλλων πολιτιστικών δράσεων. Με έντονη αισθητική άποψη, έχει εμπειρία σε διάφορα είδη φωτογράφισης (performances, portrait, band, street and fashion).

Η σχέση της με το Shibari ξεκίνησε το 2019. Συμμετέχοντας και η ίδια ενεργά στην κοινότητα ως rigger, έχει μια εκ των έσω φωτογραφική προσέγγιση, με έντονη διεισδυτική ματιά αλλά και με απόλυτο σεβασμό απέναντι στο θέμα της. Είναι μέλος της Athens Shibari και έχει καλύψει πλήθος παραστάσεων της Shibari σκηνής με συμμετοχές από την εγχώρια και τη διεθνή σκηνή. Στόχος της είναι μέσα από μία ανθρωποκεντρική ματιά να αποδώσει τους πολύπλευρους τρόπους έκφρασης και δυναμικής, που αναπτύσσονται μέσω της ιαπωνικής τέχνης δεσίματος. Με αρμονική χρήση του φωτός και αυστηρό καδράρισμα, συλλαμβάνει μέσα από το φακό της, την έντονη κίνηση, τον αισθησιασμό και τα περίτεχνα δεσίματα, αναδεικνύοντάς την στην πιο δημοφιλή φωτογράφο της Shibari σκηνής.

Contact:
irinistamphotography@gmail.com
www.instagram.com/olixrud
FL: @olixrud

Η έκθεση θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα “Μηχανουργείο” στην Τεχνόπολη του Δήμου Αθηναίων.
♿ Η αίθουσα είναι προσβάσιμη, διαθέτει αναπηρικές τουαλέτες και parking. Απέχει 200 μ. από τo μετρό “Κεραμεικός”.
🦯 Οι φωτογραφίες διαθέτουν ακουστική περιγραφή από την καλλιτέχνη, μέσω QR Code.
TW: γυμνό, bondage, bdsm

Σελίδα εκδήλωσης στο Facebook


Event's Facebook page


Go to top of page