AthenShibari

AthenShibari Night - Last of the Year!

with lots of performances and many local artists!
Είδος: In Person

2021: 10 Δεκεμβρίου, ώρες: 21:00ΑΓΟΡΑ ΕΙΣΙΤΗΡΙΟΥ

Αγαπητοί φίλοι του shibari,
η ομάδα της AthenShibari σας προσκαλεί την Παρασκευή 10 Δεκεμβρίου, σε μία ακόμα μαγική βραδιά αφιερωμένη στο ερωτικό ιαπωνικό δέσιμο, στον πρώτο όροφο του ΚΟΤΕΣ powered by Booze Cooperativa.

Οι WisDomme και Psychopsis ασχολούνται με το Shibari ως rigger και μοντέλο αντίστοιχα. Αγαπούν όλες τις πτυχές της ιαπωνικής ερωτικής τέχνης των σχοινιών, αλλά κυρίως, το να ανακαλύπτουν νέες κινήσεις και σχήματα με το ανθρώπινο σώμα, ως μορφή καλλιτεχνικής έκφρασης.

Η Psychopsis βρίσκει το Shibari πολύ ερωτικό και ταυτόχρονα τέλειο αισθητικά. Οι σπουδές της στο θέατρο τη βοήθησαν να αναπτύξει το στυλ της στα σχοινιά, που επικεντρώνεται κυρίως στην ηρεμία που νιώθει όταν δένεται, καθώς και στη μοναδική σχέση που αναπτύσσεται με το άτομο που της προκαλεί τον περιορισμό. Στόχος της είναι να δείξει ότι το shibari είναι για όλους. Ως ενεργό μέλος της ελληνικής σκηνής, έχει βοηθήσει στη δημιουργία ενός ασφαλούς περιβάλλοντος για πολλούς ανθρώπους που θέλουν να εξερευνήσουν τα σχοινιά από την θέση του ατόμου που δένεται.

Η Chester ανακάλυψε τη δική της χώρα των θαυμάτων πίσω στο 2015, τυχαία σε μια εκδήλωση σχοινιών. Το θέαμα των δεμένων σωμάτων πάνω στην σκηνή, καθώς και οι εναλλαγές στις θέσεις τους, ενώ έπαιζε η μουσική, αποτέλεσαν για εκείνη ένα θέαμα βαθιά γοητευτικό και πρωτότυπο. Έτσι ξεκίνησε και η ίδια την διαδρομή της ως μοντέλο στον κόσμο του ερωτικού ιαπωνικού δεσίματος. Η αίσθηση του περιορισμού αποτελεί για εκείνη μια κατάσταση χαλάρωσης, όπου οι σκέψεις σωπαίνουν και ο χρόνος σταματάει. Όταν κατεβαίνει μετά από μια αιώρηση, νιώθει ανανεωμένη και ευδιάθετη. Της αρέσει να δοκιμάζει τον εαυτό της και της αντοχές της, να εξερευνεί τα όριά της, να προσπαθεί να βρίσκει νέες, πιο απαιτητικές θέσεις μέσα στα σχοινιά, γνωρίζοντας το σώμα της περισσότερο και δημιουργώντας νέες εικόνες και σχήματα. Πιστεύει ότι το shibari είναι μια μορφή τέχνης που έχει πολλά να προσφέρει, τόσο στα μέλη που το ασκούν ενεργά, όσο και στους θεατές, γεννώντας διαφορετικά συναισθήματα στον καθένα.

Η WisDomme αγαπά όλο το φάσμα των επιλογών του ερωτικού ιαπωνικού δεσίματος, αλλά την ενδιαφέρει κυρίως το κομμάτι της δημιουργικότητας καθώς και οι συναισθηματικές αλληλεπιδράσεις μεταξύ του ατόμου που δένει και του ατόμου που δένεται. Της αρέσει επίσης η πρόκληση του πώς είναι να δένεις διαφορετικούς σωματότυπους, να βρίσκει νέους τρόπους για να δημιουργεί σχήματα και κινήσεις, αλλά και νέους τρόπους να προκαλεί συναισθήματα και αντιδράσεις.
Διδάσκει όλα τα επίπεδα και κύριος στόχος της είναι να ενθαρρύνει τον καθένα να ανακαλύψει το δικό του μονοπάτι στο shibari. Να αποκτήσουν εμπιστοσύνη στις δεξιότητές τους κάνοντας ασφαλή βήματα και τελικά να γίνουν καλλιτέχνες του εαυτού τους.
Η τέχνη του σχοινιού και οι συνεργασίες τους με καλλιτέχνες από όλο τον κόσμο, άνοιξε τον δρόμο και για τις δύο να ταξιδέψουν στην Ευρώπη και όχι μόνο, για να διδάξουν ή να συμμετάσχουν σε παραστάσεις, αλλά και να μάθουν νέες προοπτικές ή να ανταλλάξουν ιδέες για την τέχνη του ερωτικού ιαπωνικού δεσίματος.

Την ίδια βραδιά, μαζί με τα κορίτσια της ομάδας μας, ένα αγαπημένο ζευγάρι που ξέρει να μας ταξιδεύει με την τέχνη του shibari. Οι εγχώριοι καλλιτέχνες There_Where_No_Bounds και Red_In_Ropes, θα σας ταξιδέψουν με την μοναδική τους παράσταση, σε ένα θέαμα πρωτοφανές στον χώρο των σχοινιών, βασισμένο στον πόνο και τον ερωτισμό.

Η παράσταση θα ανοίξει με ένα χορευτικό περφόρμανς βασισμένο στο contact improvisation, γεμάτο στοιχεία κυριαρχίας και υποταγής με τις υπέροχες χορεύτριες Nonya και Esmarol. Η Nonya είναι χορεύτρια και δασκάλα μπαλέτου, σύγχρονου,αυτοσχεδιασμού και με μια υποχρέωση στον εαυτό της: να εκφράσει τις ανάγκες, τα συναισθήματα και όλο το φάσμα των συναισθημάτων μέσω της κίνησης.

Η Esmarol ασχολείται ερασιτεχνικά με τον χορό τα τελευταία 5 χρόνια, γνωρίζοντας πως πάντα ήταν κάτι που την εξέφραζε. Είναι μια brat που απολαμβάνει τον πόνο, αλλά ταυτόχρονα και τις αντιδράσεις των άλλων εξαιτίας της προκλητικής της συμπεριφοράς. Είναι ενα ενεργό μέλος στη bdsm κοινότητα καθώς έχει πάρει μέρος σε πολλά δρώμενα και έχει βοηθήσει στη διοργάνωση των σόου της AthensShibari.

Στο τέλος της βραδιάς, η ομάδα της AthenShibari ετοιμάζει κάποιες ακόμα εκπλήξεις για εσάς!

Οι πόρτες ανοίγουν στις 21:00 και η εισφορά της εκδήλωσης ανέρχεται στα 10 ευρώ, χωρίς ποτό.

Για κρατήσεις θέσεων παρακαλούμε αγοράστε το εισητήριό σας εδώ:
https://www.athenshibari.gr/eshop/index.php?route=product/product&path=64&product_id=83

Οι θέσεις είναι περιορισμένες και ισχύουν όλοι οι περιορισμοί Covid – 19.
Απαγορεύεται αυστηρά η φωτογράφηση και η βιντεοσκόπηση κατά τη διάρκεια των performance.

ΚΟΤΕΣ powered by Booze Cooperativa, όροφος 1:
Κολοκοτρώνη 57, Αθήνα 105 60


Σελίδα εκδήλωσης στο Facebook


Go to top of page