AthenShibari

AthenShibari Night - First Pandemic Show

with Tako and NoctuaNoir from Geneve
Είδος: In Person

2021: 1 Οκτωβρίου, ώρες: 21:00Αγαπητοί φίλοι του shibari,
η ομάδα της AthenShibari σας προσκαλεί την Παρασκευή 01 Οκτωβρίου, σε μία ακόμα μαγική βραδιά αφιερωμένη στο ερωτικό ιαπωνικό δέσιμο. Μετά το αναγκαίο διάστημα κοινωνικής απόστασης λόγω Covid-19 σας περιμένουμε στον πρωτο όροφο του ΚΟΤΕΣ powered by Booze Cooperativa.
Σε αυτήν την εκδήλωση έχουμε την χαρά να σας παρουσιάσουμε ένα μοναδικό και αγαπημένο ζευγάρι από την Γενεύη της Ελβετίας, o Tako και η NoctuaNoir, για πρώτη φορά μαζί στην Αθήνα. Η παρουσία τους στην σκηνή βασίζεται σε τεχνικές του παραδοσιακού ιαπωνικού δεσίματος και αποτελεί μία μίξη περιορισμού, ερωτισμού, πόνου, η οποία συμπληρώνεται από την μοναδική χημεία του παιχνιδιού τους.
Η NoctuaNoir είναι λάτρης του σχοινιού και hacker-in-training. Ανακάλυψε το Ιαπωνικό δέσιμο πριν από περίπου δέκα χρόνια. Αμέσως παρασύρθηκε από όλα όσα μπορούσε να βιώσει μέσα από αυτό και άρχισε να διερευνά τις δυνατότητες του σχοινιού ως σαδομαζοχιστική πρακτική, καθώς και την καλλιτεχνική πλευρά του. Κάνει σχοινιά με τον Tako εδώ και πέντε χρόνια, δημιουργώντας μια «συνεργασία εξερεύνησης» για να ανακαλύψει συναισθήματα, να «πατήσει» τα κουμπιά της σε ψυχολογικό επίπεδο και να πειραματιστεί με τον πόνο, την ντροπή και την ευχαρίστηση.
Ο Τάκο είναι επαγγελματίας φωτογράφος στο χώρο της διαφήμισης και ανακάλυψε το kinbaku κατά τη διάρκεια των νεότερων του χρόνων, μέσα από αυτό που θα γινόταν το επάγγελμά του και το αγαπημένο του δημιουργικό μέσο. Σχεδόν 15 χρόνια μετά την πρώτη του επαφή με το shibari, μέσα από φωτογραφίες, κινητοποιήθηκε ενεργά στο να γνωρίσει περισσότερα. Περίπου 8 χρόνια αργότερα , μετά από μια διαδρομή γεμάτη πρακτική εξάσκηση και μελέτη, θα μοιραστεί μαζί μας την μοναδική του προσέγγιση στο ερωτικό ιαπωνικό δέσιμο, η οποία βάζει τη σχέση στο επίκεντρο της πρακτικής.
Η παράστασή τους βασίζεται σε αυθεντικά συναισθήματα και στιγμές που μοιράζονται οι δυό τους, σε ένα ανοιχτό kinbaku session. Θα σας ξεναγίσουν στον τρόπο που τα σχοινιά χρησιμοποιούνται στον ιαπωνικό τρόπο δεσίματος: όχι απλά σαν ένα εργαλείο περιορισμού και πόνου, αλλά σαν το ίδιο το παιχνίδι.
Με την επίσκεψή του στην Ελλάδα, θα ακολουθήσει το Σαββατοκύριακο ένα εργαστήριο συναισθηματικού πειραματισμού και shibari. Για περισσότερες πληροφορίες: https://www.facebook.com/events/810623306271848
Την ίδια βραδιά, μαζί με τους ξένους προσκεκλημένους μας, για πρώτη φορά στην σκηνή, ένα μοναδικό ζευγάρι που ξέρει να συνδυάζει την τέχνη του εναέριου χορού σε κρίκο με την τέχνη του shibari. Οι εγχώριοι καλλιτέχνες Eugene Rach και Chester, θα σας ταξιδέψουν με την μοναδική τους παράσταση, σε ένα θέαμα πρωτοφανές στον χώρο των σχοινιών.
Ο Eugene Rach ανακάλυψε το shibari από ένα προσωπικό ενδιαφέρον σε όλες τις πτυχές του ερωτικού ιαπωνικού δεσίματος. Τον ενδιαφέρει να δημιουργήσει μια βαθύτερη σύνδεση με την παρτενέρ του, ώστε τα δεσίματα να αποκτήσουν έναν ξεχωριστό χαρακτήρα. Τον γοητεύει ο έλεγχος που μπορεί να αποκτήσει το άτομο που δένει πάνω στο άτομο που δένεται και βιώνει την εμπιστοσύνη της παρτενέρ του ως μία προσφορά που δέχεται με ευγνωμοσύνη, αλλά ταυτόχρονα και ένα αίσθημα ευθύνης. Μπορεί όταν κάνει σχοινιά ιδιωτικά να τα χρησιμοποιεί ως εργαλείο περιορισμού, ακινητοποίησης, έκθεσης και πρόκλησης πόνου στην παρτενέρ του, όμως πιστεύει πως το shibari είναι ένα πολυεργαλείο που μπορεί να χρησιμοποιηθεί με ποικίλους τρόπους. Έτσι σε μια παράσταση θα προσπαθήσει να βγάλει το δημιουργικό του κομμάτι και να προκαλέσει ίσως κάποια συναισθήματα, κάτι που για τον καθένα θα είναι κάτι διαφορετικό και προσωπικό. Όλο αυτό στοχεύει στο να δείξει στους θεατές κάτι παραπάνω από δύο άτομα που κάνουν σχοινιά, στο να τους ταξιδέψει σε μια ιστορία, όπως και ο ίδιος ταξιδεύει όποτε αφιερώνεται στο να δέσει.
Η Chester ανακάλυψε τη δική της χώρα των θαυμάτων πίσω στο 2015, τυχαία σε μια εκδήλωση σχοινιών. Το θέαμα των δεμένων σωμάτων πάνω στην σκηνή, καθώς και οι εναλλαγές στις θέσεις τους, ενώ έπαιζε η μουσική, αποτέλεσαν για εκείνη ένα θέαμα βαθιά γοητευτικό και πρωτότυπο. Έτσι ξεκίνησε και η ίδια την διαδρομή της ως μοντέλο στον κόσμο του ερωτικού ιαπωνικού δεσίματος. Η αίσθηση του περιορισμού αποτελεί για εκείνη μια κατάσταση χαλάρωσης, όπου οι σκέψεις σωπαίνουν και ο χρόνος σταματάει. Όταν κατεβαίνει μετά από μια αιώρηση, νιώθει ανανεωμένη και ευδιάθετη. Της αρέσει να δοκιμάζει τον εαυτό της και της αντοχές της, να εξερευνεί τα όριά της, να προσπαθεί να βρίσκει νέες, πιο απαιτητικές θέσεις μέσα στα σχοινιά, γνωρίζοντας το σώμα της περισσότερο και δημιουργώντας νέες εικόνες και σχήματα. Πιστεύει ότι το shibari είναι μια μορφή τέχνης που έχει πολλά να προσφέρει, τόσο στα μέλη που το ασκούν ενεργά, όσο και στους θεατές, γεννώντας διαφορετικά συναισθήματα στον καθένα.
Μαζί θα σας μεταφέρουν το πάθος τους για τα σχοινιά, καθώς και τον δικό τους εσωτερικό διάλογο, με μέσο την τέχνη του ερωτικού ιαπωνικού δεσίματος.
Τα παιδιά αποτελούν πλέον κομμάτι της ομάδας μας.
Η παράσταση θα ανοίξει με ένα χορευτικό δρώμενο με την φανταστική Nonya. Χορεύτρια και δασκάλα μπαλέτου,σύγχρονου,αυτοσχεδιασμού και contact improvisation με μια υποχρέωση στον εαυτό της: να εκφράσει τις ανάγκες, τα συναισθήματα και όλο το φάσμα των συναισθημάτων μέσω της κίνησης. Έχοντας δουλέψει και συνεργαστεί με μια ποικιλία καλλιτεχνών όπως μουσικούς, aerialists και ζωγράφους, προέκυψε μια νέα συνεργασία. Η Ιαπωνική τέχνη δεσίματος Shibari και ο Σύγχρονος Χορός, ο περιορισμός και η συγκράτηση, σε σύγκρουση και συνάρτηση με την απελευθέρωση και τη ροή.
,
Στο τέλος της βραδιάς, η ομάδα της AthenShibari ετοιμάζει κάποιες ακόμα εκπλήξεις για εσάς!
Οι πόρτες ανοίγουν στις 21:00 και η εισφορά της εκδήλωσης ανέρχεται στα 10 ευρώ, χωρίς ποτό.
Για κρατήσεις θέσεων επικοινωνήστε μαζί μας είτε μέσω μηνύματος στη σελίδα του Facebook/Instagram/FetLife, είτε με ένα email στο athenshibari@gmail.com είτε στο τηλέφωνο 690 769 2478.
Οι θέσεις είναι περιορισμένες και ισχύουν όλοι οι περιορισμοί Covid – 19.
Απαγορεύεται αυστηρά η φωτογράφηση και η βιντεοσκόπηση κατά τη διάρκεια των performance.
ΚΟΤΕΣ powered by Booze Cooperativa, όροφος 1:
Κολοκοτρώνη 57, Αθήνα 105 60


Σελίδα εκδήλωσης στο Facebook


Go to top of page