AthenShibari

Kink and Trauma Healing

με την Άννα Πολυχρονοπούλου
Είδος: Online

2021: 7 Μαρτίου, ώρες: 18:00-20:00"Trauma is perhaps the most avoided, ignored, belittled, denied, misunderstood, and untreated cause of human suffering."
- Peter Levine, Phd Medical Biophysics, Phd Psychology, Author of 'Waking the Tiger'

Όταν μιλάμε για θεραπεία τραύματος, αυτό σημαίνει ότι υποστηρίζουμε την ιδέα πως οι πληγές μπορούν να επουλωθούν. Σε αυτό το μάθημα θα προσπαθήσουμε ννα εξετάσουμε τα μέσα που είναι μας διαθέσιμα και θα προσπαθήσουμε να παρέχουμε εργαλεία που θα βοηθήσουν να αντιμετωπίσουμε ένα υπάρχον τραύμα, καθώς και να δείξουμε πώς και γιατί αυτό μπορεί να είναι εφικτό μέσω μιας σεξουαλικής έκφρασης με δυναμικές ασυμμετρίας και στοιχεία ερωτικού πόνου, περιορισμού κτλ (αγγλικός όρος: BDSM). Θα συζητήσουμε πως μπορούν τα στοιχεία αυτά να παρέχουν το χώρο για εσωτερική μεταμόρφωση, σχετικά με τις προηγούμενες εμπειρίες και τον αντίκτυπο που είχαν στον ψυχολογικό μας κόσμο.

Το μάθημα αποτελείται από ένα θεωρητικό μέρος που συζητά τα θέματα σε βάθος και μερικές πρακτικές προτάσεις για να δοκιμάσετε με σε δικό σας χρόνο.

Θα συζητήσουμε:
-BDSM στην κοινότητα ψυχικής υγείας: απόψεις, παρανοήσεις και εξέλιξη
-Τι είναι το τραύμα; Πώς μπορεί να μας επηρεάσει;
-Τι είναι η διαχείριση τραύματος; Τι είναι μια επανορθωτική σχέση;
-Φάσεις αποκατάστασης τραύματος
-Η σεξουαλική έκφραση ως εργαλείο για τη θεραπεία και τον μετασχηματισμό
-Η σεξουαλικότητα ως εξελικτική εμπειρία

Αυτό είναι ένα εκπαιδευτικό εργαστήριο σχεδιασμένο για όλους!
- άτομα που είναι είτε πολύ έμπειροι είτε περίεργοι για τον κόσμο του Kink και του BDSM
- άτομα που ενδιαφέρονται σε προσωπικό επίπεδο και για τη δική τους ανάπτυξη / θεραπεία
-άτομα που ενδιαφέρονται να αποκτήσουν μια βαθύτερη κατανόηση του τρόπου με τον οποίο το kink και το BDSM παιχνίδι μπορούν να επηρεάσουν τους παρτενέρ τους
- άτομα που θέλουν απλώς να κατανοήσουν καλύτερα τον θετικό / μετασχηματιστικό αντίκτυπο που μπορούν να έχουν σε κάποιους οι πρακτικές και η δυναμική του BDSM

Αποποίηση ευθυνών:
~ Σε καμία περίπτωση δεν υποστηρίζουμε ότι αυτό το μάθημα είναι ή πρέπει να είναι υποκατάστατο κατάλληλης, επαγγελματικής θεραπείας σχετικά με το ψυχολογικό τραύμα.
Αυτή είναι μια ματιά στο πώς το kink μπορεί να μας οδηγήσει να εντοπίσουμε μέρη του εαυτού μας και να αντιμετωπίσουμε ένα υπάρχον τραύμα.

Ανάλογα με την ανταπόκριση σε αυτό το μάθημα, ελπίζουμε να υλοποιήσουμε μια σειρά μαθημάτων σχετικά με θέματα όπως η διαπραγμάτευση, η δημιουργία μιας σκηνής, η ασφάλεια (πριν, κατά τη διάρκεια, μετά από ένα παιχνίδι), η δημιουργία ασφαλών χώρων, η αντιμετώπιση της ντροπής και του άγχους και πολλά άλλα!

Η διάρκεια είναι περίπου 2 ώρες.

Το κόστος είναι 10 ευρώ ανά εγγραφή.

Στείλτε μας ένα μήνυμα για να κάνετε κράτηση είτε στο athenshibari@gmail.com
Σελίδα FB: House of Ropes - shibari στην Αθήνα / Instagram @AthenShibari
Η πληρωμή μπορεί να γίνει μέσω PayPal ή τραπεζικής μεταφοράς (μόνο για Έλληνες κατοίκους, λόγω τραπεζικών χρεώσεων). Επομένως, πείτε μας επίσης τον προτιμώμενο τρόπο πληρωμής σας.

Όλες οι εκδηλώσεις έχουν προγραμματιστεί για την Ελληνική Ζώνη Ώρας (GMT + 2)
Εάν δεν είστε σίγουροι εάν ο χρόνος είναι κατάλληλος για εσάς, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το google ή το https://www.worldtimebuddy.com/

Θα χρειαστεί να κάνετε λήψη του zoom εδώ: https://zoom.us/support/download για αυτήν την τάξη ή απλά χρησιμοποιείστε τον από τον browser σας.
Ανυπομονούμε να σας δούμε!

Με εκτίμηση
Η ομάδα του AthenShibari

Λίγα λόγια για την εισηγήτρια:
Η Άννα Πολυχρονοπούλου είναι κλινική ψυχολόγος και έχει άδεια ασκήσεως επαγγέλματος του ψυχολόγου.Σπούδασε και αποφοίτησε από το πρόγραμμα Ψυχολογίας της Φιλοσοφικής σχολής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Συνέχισε τις σπουδές της στο διετές μεταπτυχιακό πρόγραμμα της «ΚοινωνικήςΨυχιατρικής», το οποίο διεξάγεται από τον Τομέα Ψυχιατρικής του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης και ειδικεύτηκε στην διάγνωση και στην θεραπεία της ψυχοπαθολογίας και των ψυχολογικών συμπτωμάτων που εμφανίζουν ενήλικες, έφηβοι και παιδιά.
Με σκοπό να εμπλουτίσει τις γνώσεις της, παρακολούθησε το Διετές Ψυχαναλυτικό σεμινάριο το οποίο αφορούσε στην ψυχαναλυτική θεωρία και στις βασικές αρχές της ψυχαναλυτικής ψυχοθεραπείας σε ενήλικες, με επιστημονικό υπεύθυνο του προγράμματος τον Καθηγητή Π. Σακελλαρόπουλο και το Διετές εισαγωγικό σεμινάριο στην Ψυχοσωματική το οποίο διοργανώνεται από την Ελληνική Ψυχοσωματική Εταιρεία(εψσε ipso p.marty).
Έχει πραγματοποιήσει επίσης, τετραετή εκπαίδευση στην ψυχοθεραπευτική μέθοδο του ψυχοδράματος από το κέντρο «Ενδοχώρα», το οποίο είναι μέλος της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Ψυχοδράματος, FEPTO.
Έχει συνεργαστεί εθελοντικά με το Ψυχιατρικό Νοσοκομείο Αττικής «Δρομοκαίτειο» και με την Μη Κυβερνητική Οργάνωση «Εταιρεία Κοινωνικής Ψυχιατρικής και Ψυχικής Υγείας», η οποία αφορά στην παροχή στέγασης καθώς και στην ανάπτυξη της κοινωνικοποίησης ατόμων με ψυχιατρικές διαταραχές.
Έχει επίσης προσφέρει τις υπηρεσίες της, στην τηλεφωνική γραμμή άμεσης κοινωνικής βοήθειας «197» του Εθνικού Κέντρου Κοινωνικής Αλληλεγγύης( ΕΚΚΑ), όπου παρείχε συμβουλευτική και ψυχολογική υποστήριξη στους καλούντες ενήλικες ,εφήβους και παιδιά. Από την συγκεκριμένη υπηρεσία της δόθηκε «Εύφημος Μνεία» για την προσφορά της.
Έχει παρακολουθήσει και αναλάβει περιστατικά στο Κέντρο Ημέρας της Μη Κυβερνητικής Οργάνωσης «ΑΝΑΣΑ» που αφορά άτομα που πάσχουν από διαταραχές πρόσληψης τροφής.
Τέλος, εργάστηκε ως ψυχολόγος στο Ψυχοπαιδαγωγικό κέντρο «Δεξιότητες», όπου είχε αναλάβει την ψυχολογική αξιολόγηση και θεραπεία των παιδιών που έρχονται στο κέντρο καθώς και την συμβουλευτική γονέων
Αυτή την στιγμή, εργάζεται ιδιωτικά ως ψυχοθεραπεύτρια και πραγματοποιεί συνεδρίες που αφορούν κυρίως ενήλικες και εφήβους που παρουσιάζουν ποικίλα αιτήματα για θεραπεία. Ειναι θεραπεύτρια με γνώση σε ζητήματα ανοιχτών σχέσεων, ταυτότητας φίλου, σεξουαλικου προσανατολισμου και προσωπικής έκφρασης της σεξουαλικότητας

Picture Credits: Click Panic, Model Esmarol, Ropes WisDomme


Σελίδα εκδήλωσης στο Facebook


Go to top of page