AthenShibari

AthenShibari April Night

Death Disco
Είδος: In Person

2022: 16 Απριλίου, ώρες: 9 PM – 12 AMΑΓΟΡΑ ΕΙΣΙΤΗΡΙΟΥ

Αγαπητοί φίλοι του shibari,
η ομάδα της AthenShibari σας προσκαλεί το Σάββατο 16 Απριλίους, για πρώτη φορά στον χώρο του Death Disco, για μία ακόμη βραδιά αφιερωμένη στο ερωτικό ιαπωνικό δέσιμο!
Θα έχουμε την χαρά να παρουσιάσουμε το μοναδικό ζευγάρι από την Αγγλία, την Petite Pretzel με την Clara Sideways, μαζί με αγαπημένους ενχώριους καλλιτέχνες, που όλοι τους θα μας χαρίσουν πολλές μαγευτικές στιγμές!
Στο τέλος της βραδιάς, η ομάδα της AthenShibari ετοιμάζει κάποιες ακόμα εκπλήξεις για εσάς!
Οι πόρτες ανοίγουν στις 21:00 και η εισφορά της εκδήλωσης ανέρχεται στα 10 ευρώ, χωρίς ποτό.
Για κρατήσεις θέσεων παρακαλούμε αγοράστε το εισιτήριό σας εδώ:
https://www.athenshibari.gr/eshop/index.php?route=product/product&path=64&product_id=100
Οι θέσεις είναι περιορισμένες και ισχύουν όλοι οι περιορισμοί Covid – 19.
Απαγορεύεται αυστηρά η φωτογράφηση και η βιντεοσκόπηση κατά τη διάρκεια των performance. Θα υπάρχουν επαγγελματίες στον χώρο που θα καλύψουν την εκδήλωση.
Death Disco: Ωγύγου 16, Αθήνα 105 54

Περισσότερα για τους καλλιτέχνες:
Η Petite Pretzel είναι μία rope switch από τη Νέα Υόρκη. Διδάσκει shibari στο Anatomie Studio στο Λονδίνο, όπου εργάζεται από το 2019. Έχει εμφανιστεί ζωντανά στο Ηνωμένο Βασίλειο για τους Edinburgh Rope Showcase, Drawn to Rope London, Rabbithole Club και Fox&Badge; καθώς και στο εξωτερικό για το Athens Shibari. Τα σχοινιά της σε επαγγελματικό επίπεδο περιλαμβάνουν σκηνές για μουσικά βίντεο, φωτογραφία μόδας και ταινίες μεγάλου μήκους. Ζει στο Bethnal Green με τη γάτα της, που αγαπά τα σχοινιά όπως και εκείνη.
Η Clara Sideways άρχισε να εξερευνά το shibari ενώ ζούσε στο Τόκιο το 2014. Ως αρχικά ντροπαλή αρχάρια επισκέφτηκε το Kitagawa Salon, το Titty Twister, το Bar Ubu καθώς και άλλους SM χώρους. Αρχικά γοητευμένη από τη σωματική πρόκληση του μόντελινγκ για σχοινί, γοητεύτηκε από τις επιρροές kabuki των Kitagawa και Otonawa στο θεατρικό shibari. Από τότε που επέστρεψε στο Ηνωμένο Βασίλειο, δούλεψε ως μοντέλο για τα περιοδικά Artplay, The Slapstick Club, Unspeakable.E7, Drop Dead Gorgeous Drawing και Drawn to Rope. Συνεχίζει να λατρεύει το προκλητικά σφιχτό δέσιμο και είναι τακτική θαμώνας στο Anatomie Studio του Λονδίνου, όταν δεν κακομάθει την φοβερά τεράστια γάτα της, τη Nimbus.
Η Clara και ο Pretzel γνωρίστηκαν το 2017 και ήρθαν πιο κοντά μέσα από την εξερεύνηση του shibari. Η Κλάρα απολαμβάνει να δένει με την Pretzel γιατί «γελάμε πολύ, συν ότι σέβομαι πάρα πολύ τον χρόνο και την αγάπη που αφιερώνουμε στην πρακτική μας». Η Pretzel θαυμάζει την υπομονή, τη φαντασία, τη σωματική δύναμη και την ικανότητα της Clara να επικοινωνεί. Για να συνοψίσουμε το δέσιμό τους σε τρεις λέξεις: σεβασμός, αγάπη και διασκέδαση.

Ο Eugene Rach ανακάλυψε το shibari από ένα προσωπικό ενδιαφέρον σε όλες τις πτυχές του ερωτικού ιαπωνικού δεσίματος. Τον ενδιαφέρει να δημιουργήσει μια βαθύτερη σύνδεση με την παρτενέρ του, ώστε τα δεσίματα να αποκτήσουν έναν ξεχωριστό χαρακτήρα. Τον γοητεύει ο έλεγχος που μπορεί να αποκτήσει το άτομο που δένει πάνω στο άτομο που δένεται και βιώνει την εμπιστοσύνη της παρτενέρ του ως μία προσφορά που δέχεται με ευγνωμοσύνη, αλλά ταυτόχρονα και ένα αίσθημα ευθύνης. Μπορεί όταν κάνει σχοινιά ιδιωτικά να τα χρησιμοποιεί ως εργαλείο περιορισμού, ακινητοποίησης, έκθεσης και πρόκλησης πόνου στην παρτενέρ του, όμως πιστεύει πως το shibari είναι ένα πολυεργαλείο που μπορεί να χρησιμοποιηθεί με ποικίλους τρόπους. Έτσι σε μια παράσταση θα προσπαθήσει να βγάλει το δημιουργικό του κομμάτι και να προκαλέσει ίσως κάποια συναισθήματα, κάτι που για τον καθένα θα είναι κάτι διαφορετικό και προσωπικό. Όλο αυτό στοχεύει στο να δείξει στους θεατές κάτι παραπάνω από δύο άτομα που κάνουν σχοινιά, στο να τους ταξιδέψει σε μια ιστορία, όπως και ο ίδιος ταξιδεύει όποτε αφιερώνεται στο να δέσει.

Olga In ropes
Η Όλγα γνώρισε τον κόσμο των σχοινιών μέσα από την αισθητική πλευρά της τέχνης (φωτογραφία) του Shibari, ενθουσιασμένη με την εικόνα που δημιουργείται και προβάλλεται προς τα έξω.
Η Όλγα προσεγγίζει το Goth φετίχ της με λεπτομέρεια, γεγονός που είναι εμφανές. Ο συνδυασμός του στιλ της με τα σχοινιά της δημιουργεί ένα αίσθημα αυτοπεποίθησης, άνεσης και ομορφιάς.
Οι αξίες που η Όλγα εκλαμβάνει από το Shibari είναι το κλίμα που δημιουργείται, η συναινετικότητα που υπάρχει σε κάθε κίνηση, η ουσία είναι όλοι οι συμμετάσχοντες να περνάνε καλά. Σημαντικό προσόν για αυτήν αποτελεί η σχέση που δημιουργείται ανάμεσα στο rigger και το μοντέλο, λόγω της επικοινωνίας των δύο, μέσω σχοινιών.
Την τέχνη Shibari την προσεγγίζει ως ένα εργαλείο για παιχνίδι, μέσω του οποίου χτίζεται μία όμορφη εικόνα προς τα έξω, ενώ ταυτόχρονα υπάρχει μία βαθύτερη επικοινωνία με το άτομο απέναντί της, επικοινωνία που βγαίνει μέσα από την εμπιστοσύνη η οποία μπορεί να είναι δύσκολο να ιδρυθεί. Πέρα από την ένταση και σωματική απαίτηση που συνοδεύονται πολλές φορές με την τέχνη, η Όλγα απολαμβάνει την χαλαρότητα που έρχεται την ώρα που τα σχοινιά πέφτουν από το σώμα της.


Σελίδα εκδήλωσης στο Facebook


Go to top of page